Project ontwikkeling

Houtskeletbouw en project ontwikkeling gaan de dag van vandaag meer en meer samen, en zal binnen enkele jaren het overnemen van traditionele bouw. Uiteraard is een houtskeletbouw perfect te combineren met traditionele bouw, zodat grote overspanningen nog steeds mogelijk blijven. De huidige strenge isolatie en energie normen, liggen zodanig hoog dat de kostprijs van traditionele bouw enorm gestegen is. Het voordeel bij houtskeletbouw is dat hier de prijs afgelopen jaren stabiel is gebleven maar dat deze hogere isolatiewaarden hebben.

Ook is de snelheid van het bouwproces niet te vergelijken, met luxwood werken we met 2 types houtskeletbouw, de volledige woning in prefabwanden of het moduleerbaar systeem. Met prefabwanden komt uw project volledig voorgemonteerd toe op de werf en is het enkel nog de wanden in elkaar schuiven met daarna de vloer en dakplaten te monteren. Bij dit type staat een woning wind-waterdicht op 1 week.

De modueleerbare wanden bestaan uit kleine voorgemonteerde wanden van ongeveer 1,5 meter breedt op 2,5 meter hoog, dit principe kan men het beste vergelijken met een puzzel die in elkaar wordt geplaatst. Aan de hand van de plannen wordt dan het project in elkaar "gepuzzeld", dit systeem duurt iets langer maar is meer flexibel dan de prefabwanden, hier geen grote kraan nodig en ideaal voor het ophogen van woningen of totaalrenovaties met houtskelet... Luxwood kijkt zelf na welk systeem het beste kan toegepast worden.